Menü

Kezdőoldal

Rólam

Weboldalkészítés

Munkáim

Blog

Kapcsolat

Közösségi

Válts Gmail-es levelezésre - importálás Gmail -re

október 12, 2015

Csak azért nem váltasz, mert a másik címedet ismeri mindenki? Ott van az összes eddigi levelezésed?

Érveim a Gmail mellett:

 • szinte biztos, hogy ha még nem is gmaillel levelezel, akkor is van és használod a Google fiókodat
 • szinte korlátlan email tárhely 15 Gb!!!
 • átlátható, egyszerű felület
 • nem vesznek el a levelek
 • mindenkinek van már

Lássuk, hogy hogyan tudod elvégezni az importálást Gmailbe.

Olvasd el, hogy tudsz váltani gyorsan gmailre!

gmail-pop3Másik email fiók emailjeinek importálása Gmail -be

Ahhoz, hogy másik e-mail szolgáltatónál lévő leveleidet átimportáld, a másik szolgáltatónak ún. POP3 hozzáférést kell nyújtania. Pl. a FREEMAIL-nél van ilyen! Ezt az email szolgáltató súgójában tudod ellenőrizni (POP3 protokoll).

 1. Nyisd meg a Gmail fiókodat. A jobb felső sarokban kattits a fogaskerék ikonraSettings. Válaszd a Beállítások lehetőséget.
 2. Kattints a Fiókok és importálás lapfülre. A „Levelek ellenőrzése más fiókokból (POP3 segítségével)” területen jelöld be a Saját tulajdonú POP3-fiók felvétele lehetőséget.
 3. Add meg a másik fiók teljes email címét, majd kattits a Következő lépés gombra, írd be a jelszavad (igen a másik fiókét).
 4. Ekkor több lehetőség közül választhatsz:
  • A letöltött levelek egy példánya maradjon a szerveren:
   ha bejelölöd a négyzetet, akkor a régi fiókba érkező levelekből ott is marad egy példány. Ha nem jelölöd be akkor a szerver továbbítja a gmail fiókodba, és nem őrzi meg! Én már nem tárolom a Freemailemen, mert az hamar megtelik!
  • Mindig biztonságos kapcsolatot (SSL) kívánok használni leveleim letöltéséhez:
   Hagyd bejelölve. Előfordulhat, hogy egyes fiókok esetében törölni kell a jelölést.
  • A bejövő üzenetek felcímkézése a következővel: ha szeretnéd látni, hogy mely üzenetek érkeztek ebből a fiókból, jelöld be! Ez hasznos!
  • Beérkező levelek archiválása: csak akkor jelöld be, ha nem szeretnéd látni a másik fiókból érkező új üzeneteket a Beérkező levelek mappában. Ez ritka eset.
 5. Kattints a Fiók hozzáadása lehetőségre. Hibás beállítás esetén, ilyenkor hibaüzenet jelenik meg. Ebben az esetben kattits a Hiba részleteinek megjelenítése linkre. Ezek lehetnek:
  • POP protokoll le van tiltva: nyisd meg a másik email fiók beállításait, és próbáld engedélyezni azt.
  • POP nem érhető el: ebben az esetben a másik email szolgáltató nem engedélyezi a POP protokollt. Ilyenkor más módon kell az emailedet átirányítani a Gmailbe.
  • Más hiba esetén nyisd meg a hibaelhárítót
 6. Ha sikerült hozzáadnod a másik email fiókot a Gmailhez, akkor a rendszer rákérdez, hogy szeretnéd-e engedélyezni a másik email címről való levélküldést. Ez azért lesz jó, mert a Gmail lehetővé teszi, hogy a másik email címmel innen a Gmailből is tudj levelet küldeni!

A Gmail rendszeresen ellenőrzi, hogy érkezett-e levél a másik email címedre. Azt, hogy a Gmail mikor ellenőrizte utoljára az új leveleket a „Fiókok és importálás” lapon tudod megnézni.

Kelemen Zsuzsi

Kelemen Zsuzsi

Bitmami

Kelemen Zsuzsi vagyok a bitmami.hu üzemeltetője.

Weboldalakat, honlapokat készítek Egerben. Milyet? WordPress alapú mobilbarát oldalakat, amit magad is tudsz majd kezelni. Vállalom wordpress alapú weboldal karbantartását, keresőoptimalizálását, tartalomfejlesztését. Webáruház érdekel? Segítek webshop programot választani, webáruház üzemeltetéssel is foglalkozom.

Erősségem a "gazdagmamis" honlapok készítése!

Elérhetőségeim:

Telefon: +36 30 349 1799

Email: info@bitmami.hu

Őket ajánlom

Elegant Themes wp sablonok Hírlevélküldés